Natalia Teodorov este o femeie dârză căreia îi place să muncească zi lumină. Ține o gospodărie undeva la un fel de capăt de lume – Chilia Veche. Acolo e locul unde dacă vrei să intri și mai adânc în Delta Dunarii esti nevoit sa renunți la mașină și să găsești o lotcă și un lipovean bărbos care să dea la rame. In acest ritm și poveștile spuse de el despre vechea Deltă sunt mai frumoase.

Din știuca bine uscata Natalia ne-a pregătit o malasolca chiar pe plita cuptorului albastru. Știuca tăiată in bucăți egale impreună cu cartofii lăsați în coaja au fost puși la fiert în ceaun, cu apă de Dunăre.

In așteptare, eram tot cu gandul la vâslitul lipoveanului, la malasolca care fierbea molcom în ceaunul negru. Și la un pahar de vin. Răcit în apa fântanii din spatele curții.

ps: dacă vrei sa ne însoțești în turele noastre de Bucătăria Hoinară, ești binevenit să ne scrii pe mesageria privata a paginii (facebook: Bucataria Hoinara – photography by razvan a. voiculescu)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *