Propunerea Corneliei de-a ne găti o picancă în chibițcă sub soarele torid de inceput de august ne-a moleșit și mai mult.
Dar drumul până la Chilia Veche din “Delta Uscată” fuse lung și prăfuit. Așadar eram bucuroși că am fost primiți, iar Cornelia a avut amabilitatea de-a ne arăta din secretele bucătăriei lipovenești.


Bibanii și roșioarele au fost bine acoperite cu sare zgrunțuroasă. Intre timp pregătea și un sos din saramură cu ciușcă. Numai dacă-l miroseai și te ciupea in nări.
Bine sărați și puși intr-o tigaie care văzuse vreo 80 de ierni, peștii au inceput să sfârâie la focul de stuf din cotlon.


In câteva minute în chibițcă era un aer copleșitor de fiebinte. Canicula de afară in cârdășie cu focul din vatră făceau tovărășie bună.
Dar ce nu dă omul pe un pește proaspăt sfârâit și pe un pahar de vin îmbucurător de rece?! Acolo, sub vița de vie din grădina fermecată.


PS: Lansarea albumului și a scurt metrajului documentar: 2 decembrie, J.W. Marriott. Dacă dorești să participi ești binevenit să ne scrii pe pagina de Facebook. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *