Astfel aș incepe să vă povestesc despre Jakob Hausmann, care a avut amabilitatea de-a accepta invitația noastră; iar bucătăreala am făcut-o tocmai în Bucovina.

Aventura noastră a început în după masa unei zile toride de vară. Eram printre brazi, căpițe și fânare bucovinene.
Vita cu sos de iaurt și cu mirodenii, cartofii tineri dați prin ulei de măsline, la care au fost adăugate alte mirodenii, au umplut repede aerul “taberei noastre”.

In timp ce Jakob pregătea totul așa cum se cuvine, ne-a avertizat că soarele va dispărea în nori și este posibil să ne prindă ploaia.
Dar ce conta?! Coastele sfârâiau, cartofii mocneau în jar, soarele apunea; dar și ploaia a început, molcom.
Cu sau fără stropii de ploaie, asfințitul a sosit cu o sărbătoare culinară. Acolo, în mijlocul spațiilor fără de sfârșit și a dealurilor cu miros de conifere.
(Din echipa noastră nu putea lipsi mascota albumului, Igelkott, câinele călător.)

Intreaga poveste a aventurii noastre se va regăsi in albumul de fotografie și a filmului documentar.
Lansare: 2 decembrie. București. J.W.Marriott (participarea pe bază de invitație; dacă doriți să participați vă rugăm să ne scrieți pe mesageria private a paginii “Bucătăria Hoinară”)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *