Lacul Casian este mic, tulbure dar foarte ofertant peisagistic.
Pe o latură are un promontoriu înalt, de te ia cu amețeală dacă te uiți în jos. Fix acolo Carmen și–a ales locul de bucătăreală. La orizont vedeai marile întinderi dobrogene. Acel loc a inspirit-o să pregătească midiile cu smântână, ciuperci, ardei și câteva crenguțe de busuioc.


 

Odată masa de lucru instalată și focul aprins, midiile au început să sfârâie pe plita impozantă, pe care cu greu am cărat-o la locul faptei.

Au urmat repede ciupercile pătrățos tăiate, ardeii, iar la sfârșit, mămăliga bine întoarsă, care ne-a dat pe la nas cu mireasma ei specifică.


 

Acolo sus, pe acel deal unde te întâlneai cu păsările văzduhului, ne-am lăsat duși de poveștile vântului dobrogean. Midiile trecute prin mămăligă ne-au bucurat sufletul, iar paharul de vin, răcit de vînt a incheiat ziua, așa cum poate mulți ne-o dorim; cel puțin câteodată.

ps: dacă vrei să ne însoțești în turele noastre de Bucătăria Hoinară, ești binevenit să ne scrii pe mesageria privată a paginii de Facebook.

2 Comments

  1. Voi faceti super treaba. Pozele imi plac foarte mult. Cred ca si mancarea e de pomenit mai departe. Felicitari si mult succes in ce va propuneti!

  2. Pingback: URL

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *