Mircea Groza ne-a dus in castrul roman Porolissum ca să ne gătească un mișmaș evreiesc cu hiribe. Cu masa in spate, a luat calea anticului amfiteatru și a priponit-o pe cel mai înalt contrafort.

Ceapa verde și roșie, hiribele, ardeii, roșiile și ciuciuleții au încept să danseze intre mâinile lui Mircea, pe masa săsească. Pentru că nu se putea face focul tocmai acolo, “tabăra de gătit” s-a mutat puțin mai jos. Acolo toată tigaia a inceput să se infierbânte, iar ouale să se rumenească.

Vremea se pregătea de ploaie. Dar noi nu am pierdut ocazia de-a ne bucura de mișmașul bucătărit in acel loc cu istoria la picioare.

PS Pentru cei care doresc să ne insoțească in călătoriile noastre, sînt bineveniți să ne scrie pe mesageria privată a paginii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *